Известие

Collapse
No announcement yet.

Неработещ клаксон!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Твърде вероятно е този пин 7 на буксата да не контактува добре спрямо таблото. Опитай да я размърдаш или почистиш.
    В таблото няма кой знае какво да се скапе. Има едни прости шини на няколко слоя.
    В краен случай има един лесен и бърз български вариант

Онова кабелче дето го беше боднал заедно с релето в цокъла (на пин 85) краят, който допираше до шаси го свържи към проводника от пин 7 на буксата и си в джаза
    Да, това е хитро, утре най-вероятно ще му откача де що букси има и ще го мъча да го вадя, ще ми се да го разгледам обстойно. Мерси много за насоките, ecotronic, по-принцип с тоци много не се бутам
    пп при този бг вариант няма ли да прескочим бушона?
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      Да, това е хитро, утре най-вероятно ще му откача де що букси има и ще го мъча да го вадя, ще ми се да го разгледам обстойно. Мерси много за насоките, ecotronic, по-принцип с тоци много не се бутам
      пп при този бг вариант няма ли да прескочим бушона?

Не, няма. Така само ще дублираш веригата между пин 7 на буксата и пин 85 на релето, която нормално трябва да е изградена вътре в таблото, но незнайно, защо се губи.

Ако си решил да разглобяваш таблото, мисля, че това е излишно, защото вътрешните връзки са направени от ламарина и няма как да прегорят или прекъснат по някаква друга причина. Сигурно лошият контакт е при самата букса или в цокъла на релето - там, където влиза пин 85.

И не им се плаши толкова на тоците. Мисли за тях, като за вода, която тече по маркуч

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

На 147 проблема ми излезна - под еърбега има една платка на нея имаше изгоряло съпротивление през него минава сигнала на клаксона. С капка калай направихме мост.
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Значи тази сутрин нещо пак загубих логиката и пиша!
          Доколкото ми стана ясно при натискане на клаксона идва (-) на пин 7 който в последствие се губи някъде из платката/буксите до релето. Реших преди да разглобя всичко да пробвам на съпротивление с мултимера дали ще дойде (-) на въпросния пин при натискане на клаксона.(всъщност това b_angelov го реши, аз само го направих) Лошото е, че на този пин си виси (-) независимо дали е натиснат клаксона ?!?! Работата отива на самоубийство
          sigpic

Comment

Освен схемата, която гледаме да не съответства на реалността, за друго обяснение не се сещам. В такъв случай извади релето от цокъла, бодни едната сонда на омметъра в пин "85" на цокъла и с другата пипай пиновете на буксата "I" (тази с въпросния пин 7) докато премериш съпротивление 0 ома на някой от всичките и кажи кой е.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Много тертиплийски си сглобих всичко по местата (за 14-ти път) и и запазих час за чичко-жичко в сряда 10часа
              sigpic

Comment

Готово за 1час и 30кинта. Извод - козата си сака пръч.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  Готово за 1час и 30кинта. Извод - козата си сака пръч.
                  Къде се оказа проблемът?

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Къде се оказа проблемът?
                    Нямам представа. Не бях там. Свалил нещо нашия занесъл си го в стаичката, запоявал там и тва е. Важното е, че сега вдигаме шум.
                    sigpic

Comment

Баш навреме, идат абитурентски балове.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Аз имам същият проблем..няма клаксон, няма сватба, човек не може да си изкаже мнението на пътя!
                        До релето не ходи (-), а в сервиза ми казаха, че е спукана гривната. Продават ли се отделно гривните и колко вървят? Питах на няколко места и искат да ми я продадат заедно с лостчетата, за мигачи, чистачки и т.н.
                        Alfa Romeo 147 2.0 TS Distinction

Comment

Working...
                        X